Katto on talon kruunu

Katto viimeistelee talon ilmeen. Siksi sen valintaa kannattaa miettiä huolella ennen kattoremontin aloittamista. Jos olet epävarma, minkälainen katto taloosi sopii, kannattaa asiasta keskustella alan ammattilaisten kanssa. Ihan ensimmäiseksi kannattaa selvittää oman asuinalueen mahdolliset kaavamääräykset ja mitä rajoituksia ne asettavat valittavalle katolle.

Ohessa muutama hyvä vinkki, mihin kannattaa kiinnittää huomiota uutta kattoa valittaessa.

  1. Tehdäänkö katto tiilestä, huovasta vai pellistä? Materiaalia valittaessa on hyvä miettiä, minkälaisen katon haluaa – kestävän, huolettoman, perinteisen vai nykyaikaisen.
  2. Haluatko muuttaa talosi ilmettä? Katon väriä ja profiilia vaihtamalla talon saa joko erottumaan ympäröivistä rakennuksista tai sen saa sulautumaan ympäristöön. Your choice!
  3. Onko kattosi tasainen, kalteva vai jotain siltä väliltä? Katon kaltevuus nimittäin vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan. Siksi kannattaa ensin valita katon kaltevuus ja sen jälkeen valita sille sopiva materiaali.Takaisin