Kattomateriaalit

Miten valita oikea katto?

Kattomateriaalin valinnalla on merkitystä. Oikeaa materiaalia valittaessa kannattaa miettiä, minkälaisen katon haluaa: kestävän, huolettoman, perinteisen vai nykyaikaisen.

Katon väri- ja profiilivalinnoilla on myös vaikutusta talon ulkonäköön. Väriä ja profiilia vaihtamalla talon saa joko erottumaan ympäröivistä rakennuksista tai sen saa sulautumaan ympäristöön.

Katon kaltevuus vaikuttaa

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan. Esimerkiksi teräskatto soveltuu lähes kaikkiin muihin kattomalleihin paitsi täysin tasakattoisiin taloihin. Huopakatto puolestaan sopii kaikenlaisille katoille kaltevuudesta riippumatta.

Katon valintaan vaikuttaa myös mahdolliset kaavamääräykset ja tietenkin hinta. Esimerkiksi 160 m2:n katossa hinta eri materiaalien ja toimitussisällön välillä voi olla jopa 8 000 euroa.

Lisää villaa kattoon

Kattoremontin yhteydessä on myös aiheellista miettiä lisäeristämisen tarvetta. Omakotitaloissa lämpöä karkaa eniten yläpohjan läpi. Usein yläpohjan lisäeristäminen onkin helpoin ja tehokkain tapa parantaa talon energiatehokkuutta. Usein isäeriste voidaan asentaa vanhan eristeen päälle.

Ammattilainen apuun

Kattoalan ammattilaiset osaavat auttaa valitsemaan talolle oikean katon. 

Katso
Peltikatto »
Tiilikatto »
Huopakatto »

Haluako lisätietoja kattoremonteista? 

Jätä soittopyyntö ja kumppanimme on sinuun yhteydessä.

  • Kumppanimme toimii koko Suomen alueella
  • Tuhansien remontoitujen kattojen kokemus
  • Viiden vuoden työtakuu
  • Saat kattoremontin kilpailukykyiseen hintaan
  • Soittopyyntö ei velvoita mihinkään