Peltikatto

peltikatto.jpg

Peltikatto

Peltikatto on hyvä vaihtoehto suomalaisen omakoti- ja rivitalokatolle. Hyvin tehty peltikatto kestää vuosikymmeniä. Peltikatto näyttää hyvältä, kestää sään haasteet ja on rakenteena kevyt, joten se ei rasita katon kantavia rakenteita samalla tavalla kuin painavammat katemateriaalit.

Peltikattojen markkinaosuus on kasvanut uusien, tämän päivän trendeihin kehitettyjen tuotteiden myötä ja tänä päivänä noin puolet Suomeen asennettavista katoista ovat peltikattoja.

Peltikattojen profiilit

Peltikattojen malleja ja profiileja on useita erilaisia. Kattoprofiilin valintaan vaikuttavat useat seikat, kuten haluttu ulkonäkö ja sopivuus tiettyyn talomalliin, katon kaltevuus sekä asuinalueen kaavamääräykset.

Lukkosaumallinen peltikatto on ulkonäöltään perinteisen konesaumakatton kaltainen. Kattolevyt kiinnitetään toisiinsa limityssaumasta, jolloin kiinnitysruuvit jäävät sauman alle piiloon

Poimulevykatto on muotoilultaan suoralinjainen ja tyylikäs ja se soveltuu useimmille katoille.

Tiilikuvioiduissa peltikatoissa yhdistyy tiilkikaton perinteinen ulkonäkö sekä peltikaton helppous. Tiilikuvioitu peltikatto soveltuu hyvin esimerkiksi rintamamiestaloihin jäljittelemään alkuperäistä betonitiilikattoa.

Asennettuna, kiitos!

Vaikka peltikatto onkin useimmissa tapauksessi helpompi asentaa, kuin tiilikatto niin silti yhä harvemmat asentavat enää peltikattonsa itse, vaan luottavat kattoasentajien ammattitaitoon.

Katso myös
Tiilikatto »
Huopakatto »

Haluako lisätietoja kattoremonteista? 

Jätä soittopyyntö ja kumppanimme on sinuun yhteydessä.

  • Kumppanimme toimii koko Suomen alueella
  • Tuhansien remontoitujen kattojen kokemus
  • Viiden vuoden työtakuu
  • Saat kattoremontin kilpailukykyiseen hintaan
  • Soittopyyntö ei velvoita mihinkään